Η παπάγια δεν είναι γνωστή μόνο για την υπέροχη γλυκιά της γεύση και το τροπικό της χρώμα αλλά και για την περιεκτικότητά της σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά. Είναι πλούσια σε καροτένιο, Βιταμίνη C, φλαβονοειδή, μέταλλα, κάλιο, μαγνήσιο και ίνες. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά μαζί προάγουν την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος και φαίνεται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου. Επίσης η παπάγια περιέχει το πεπτικό ένζυμο παπαϊνη το οποίο χρησιμοποιείται σε τραυματισμούς και αλλεργίες λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης του
Η παπάγια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, Βιταμίνη Α και σε απαραίτητα για το δέρμα ένζυμα. Έχει ιδιότητες αποκατάστασης αλλά και πρόληψης. Τα ένζυμα που περιέχει η παπάγια είναι γνωστά για τις επουλωτικές τους ιδιότητες ενώ τα φυσικά άλφα-υδροξυοξέα που περιέχει διενεργούν μία απαλή απολέπιση. Η παπάγια χρησιμοποιείται στην αισθητική προσφέροντας έναν φυσικό τρόπο για άμεσο lifting, αναζωογόνηση και φυσική λάμψη. Σε συνδυασμό με τα κατάλληλα έλαια και λοιπά φυσικά συστατικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτονα και κουρασμένα δέρματα, για αποτέλεσμα άμεσης ενυδάτωσης, λάμψης και φρεσκάδας.



